Skip to content

Specialisaties

Doordat alle fysiotherapeuten hebben doorgeleerd tot op Master niveau, zijn wij in staat om zorg van hoge kwaliteit te leveren. Klik op één van de onderstaande specialisaties voor meer informatie.

Lifestyle Training / E-gym

Naast de reguliere behandelingen biedt Fysio Ospel u ook de mogelijkheid om individueel te trainen op vaste tijden. U werkt onder fysiotherapeutische begeleiding aan uw doelstellingen vanuit een paramedische indicatie.

Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode die wordt toegepast voor de behandeling van chronische pijn en myofasciale problemen. Zeer effectief bij stijfheid en pijn in de spieren.

Echografie

Echografie wordt gebruikt als aanvullend onderzoek naast het reguliere onderzoek. De fysiotherapeut kan echografie-opnamen maken van het houdings- en bewegingsapparaat bij bijvoorbeeld klachten aan pezen, spieren, banden.

E-gym

Egym is een circuit van 8 krachttoestellen die met elkaar een uitstekende training bieden voor alle grote spiergroepen van het lichaam. Een van onze fysiotherapeuten stelt alle toestellen voor je in en al je persoonlijke informatie.

Geriatrie fysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge leeftijd die te maken hebben met o.a. een complexe gezondheidsproblematiek.

Hart, vaat- en longrevalidatie

Hartrevalidatie is bedoeld voor mensen met een hartaandoening. Een hartaandoening kan grote lichamelijke en psychische gevolgen hebben. Zo kan het vertrouwen in het eigen lichaam zijn verminderd, maar ook ook de conditie.

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut onderscheidt zich van de algemeen fysiotherapeut door de specifieke kennis van kind gerelateerde aandoeningen en door kennis van de invloed van groei en ontwikkeling van het kind.

Manuele therapie

Manuele therapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat, dat wil zeggen de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Klachten  ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken.

Medical Taping

Het Medical Taping Concept gebruikt elastische tapes die spieren ondersteunen in de beweging zonder het te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Oedeemtherapie

Oedeem is een overmatige ophoping van vocht in weefsels en is zichtbaar als zwelling. Dat kan water zijn of een combinatie van water met eiwitten. Er bestaan verschillende vormen van oedeem die ieder hun eigen manier van aanpak vragen.

Oncologie fysiotherapie

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met kanker. De behandeling van kanker bestaat vaak uit een gecombineerde behandeling van chirurgie, radiotherapie, chemotherapie, hormoontherapie en immunotherapie.

Pijnbestrijding / TENS

Met een TENS apparaat kun je dagelijks geheel zelfstandig en in je eigen omgeving pijn bestrijden. Niet alleen vermindert TENS de pijn, maar kan het ook bijdragen aan vermindering van o.a. pijnstillers en meer.

Revalidatie fysiotherapie

Revalidatie richt zich op herstel of verbetering van mogelijkheden bij mensen met blijvend of langdurig lichamelijk letsel of met een functionele beperking. Het gaat dan om problemen als gevolg van ziekte, een ongeval of een operatie.

Shockwave

In onze praktijk maken we gebruik van radiale shockwavetherapie. RSWT (Radiale Shockwave Therapie) is mechanisch opgewekt waarbij er via een behandelpistool drukgolven het lichaam in worden gestuurd. 

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Of voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen.

Covid-19 Revalidatie

Oefentherapie met mogelijk adviezen in het creëren van een balans tussen belasting en belastbaarheid  zorgen ervoor dat patiënten weer meer regie krijgen over hun dagelijkse functioneren.

ClaudiatioNET

Veel mensen krijgen op latere leeftijd last van pijnlijke benen, pijn die komt en gaat maar is bij het lopen elke keer weer aanwezig. Verminderde doorbloeding is een veel voorkomende oorzaak van pijn in de benen. 

ParksinsonNET

ParkinsonNet is een landelijk netwerk met meer dan 4.000 zorgverleners gespecialiseerd in parkinson. De best mogelijke zorg en kwaliteit van leven voor iedereen met de ziekte van Parkinson, of een atypisch parkinsonisme, dat is wat ons drijft.

Steunkousen

Therapeutisch elastische kousen worden ook wel compressiekousen genoemd, omdat ze een uitwendige druk uitoefenen op (delen van) het been of de arm. Vaak wordt dit compressietherapie genoemd.

EPTE

EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie en is een behandelmethode speciaal ontwikkeld voor behandeling van chronische peesontstekingen van de knie, de schouder, elleboog en de achilles.

E-GYM

Egym is een circuit van 8 krachttoestellen die met elkaar een uitstekende training bieden voor alle grote spiergroepen van het lichaam. 

Fysio- en Oefentherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. 

Book a Service