Skip to content

Last van borstklachten?

Wanneer je last hebt van pijn op de borst, dan kan dit erg vervelend zijn. Beangstigend ook, omdat de relatie snel wordt gelegd met problemen die afkomstig zijn van het hart. Maar dit is gelukkig lang niet altijd het geval!

Borstklachten komen regelmatig voor. De klachten kunnen zich op verschillende manieren presenteren. Denk bijvoorbeeld aan pijn die optreedt ter hoogte van het borstbeen (sternum), aan de voorzijde van de ribbenkast, pijn in één of beide borsten of in de bovenrug. Je voelt de pijn vaak goed bij het ademhalen, de klachten zijn dus de hele dag aanwezig, je kunt tenslotte niet stoppen met ademen.

Oorzaken borstklachten

Er zijn verschillende aandoeningen bekend die borstpijn kunnen geven:

  • Syndroom van tietze
  • Gekneusde of gebroken ribben
  • Costochondritis
  • Sternoclaviculair letsel

Fysiotherapie

Hoe jouw klachten behandeld worden, is afhankelijk van de oorzaak. Het is in de meeste gevallen belangrijk om een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid te creëren. Ook moet je provocerende bewegingen zo veel mogelijk vermijden, mobiliteit, kracht en stabiliteit vergroten en aandacht besteden aan een goede lichaamshouding. Verder is het belangrijk dat er aandacht is voor de mentale gezondheid. Bij de meeste borstklachten is het in beweging blijven het belangrijkste onderdeel van de behandeling. Blijf dus gedoseerd bewegen maar zorg ook voor voldoende rust na afloop. Wij gaan direct aan de slag met jouw blessure en zorgen bovendien graag voor de beste behandeling. Je krijgt van ons een afgestemd programma want goed en snel herstel is maatwerk.

Omdat borstklachten verschillende oorzaken kunnen hebben, zijn er diverse behandelvormen van toepassing:

Heb je last van borstklachten die niet uit zichzelf overgaan? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. In samenspraak bekijken we of er een behandeling nodig is en welke vorm het meest passend is.

Book a Service