Skip to content

Klachten

Op deze pagina worden verschillende aandoeningen besproken en de gewenste fysiotherapeutische behandeling ervan. Wij schrijven over verschillende aandoeningen in begrijpelijke taal. Je kunt op deze pagina terecht voor het opzoeken van algemene informatie, of om alvast te kijken of jouw klachten in een specifiek patroon passen. 

Hoofdpijn

Vrijwel iedereen heeft het wel eens; hoofdpijn. Een grote groep mensen heeft het veel meer dan eens, dit kan diverse oorzaken hebben.

Nekpijn

Nekpijn kan erg vervelend zijn. In de meeste gevallen geeft het niet alleen lokaal klachten maar ook in de aangrenzende gebieden. Oorzaken kunnen uiteenlopend zijn, oplossingen dus ook.

Schouderklachten

We dragen in het leven allemaal onze eigen last op onze schouders. Soms figuurlijk, maar vaak ook letterlijk. Schouderklachten komen regelmatig voor. Oorzaken zijn uiteenlopend maar bijna altijd goed behandelbaar.

Bovenarmklachten

Pijn in de bovenarm is een veel voorkomende klacht binnen de fysiotherapie. Bovenarmklachten zijn meestal verpakt als pijn, tinteling, prikkelingen of een strak gevoel. Klachten kunnen zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde zitten.

Elleboogklachten

Repeterende bewegingen en langdurige druk zijn de meest voorkomende oorzaak voor het ontstaan van elleboogklachten. Het is dus niet voor niets dat steeds meer mensen hier last van hebben In een wereld waarin computers en andere schermen de boventoon voeren.

Polsklachten

Wie polsklachten heeft zal hier gedurende de dag veelvuldig aan herinnerd worden want veel alledaagse handelingen zijn dan pijnlijk. De meeste polsklachten zijn prima te behandelen.

Rugpijn

Rugpijn; wie kent het niet? Af en toe eens last hebben van je rug is niet zo erg, hooguit een reden om te luisteren naar je lichaam en een stapje minder te doen. Maar wat als die rugpijn chronisch is of zo heftig dat je niets meer kunt? In dat geval kan een fysiotherapeut veel betekenen.

Borstklachten

De kans is groot dat je bij borstklachten als eerste denkt aan een vrouw. Toch kunnen mannen deze klachten net zo goed ontwikkelen.

Bekkenpijn

Een klacht die zowel voorkomt bij vrouwen als bij mannen is bekkenpijn. De oorzaken en lokalisatie kunnen uiteenlopend zijn, de klachten hangen vaak samen met rugklachten en zijn meestal goed te verhelpen.

Liespijn

Liesklachten ontstaan vaak tijdens het sporten. In de meeste gevallen worden ze veroorzaakt door problemen met de spieren die op deze plek aangehecht zitten. Vanwege de lokalisatie zijn veel mensen terughoudend om met liesklachten naar de fysiotherapeut te gaan, maar dat hoeft echt niet.

Heupklachten

Heupklachten komen bijzonder veel voor en kunnen divers zijn van aard. Fysiotherapeutische behandeling vindt in veel gevallen plaats in samenspraak met een orthopeed.

Bovenbeenklachten

Bovenbeenklachten kunnen erg vervelend zijn. De spieren in dit gebied behoren tot de grootste in het menselijk lichaam. Een blessure hieraan kan dus grote gevolgen hebben.

Knieklachten

Met een knie kan van alles misgaan. Knieklachten komen dan ook veel voor en kunnen zeer verschillend van aard zijn. Wanneer iets echt kapot is, kan een fysiotherapeut dit natuurlijk niet oplossen maar in veel gevallen kan behandeling wél uitkomst bieden.

Onderbeenklachten

Wanneer je onderbeenklachten hebt ondervind je problemen tijdens het lopen die vaak erg beperkend zijn voor je dagelijkse bezigheden. Blijf niet te lang met klachten lopen, ze zijn vaak prima te behandelen met fysiotherapie.

Enkelklachten

Enkelklachten zijn in veel gevallen sport-gerelateerd en acuut, maar kunnen ook sluipend ontstaan. Fysiotherapie kan een groot verschil maken met betrekking tot herstel.

Voetklachten

Onze voeten hebben heel wat te verduren. Ze dragen het lichaam tijdens vrijwel iedere activiteit. Het laat zich dus niet moeilijk raden dat voetklachten erg beperkend kunnen zijn in het dagelijks leven.

Spierklachten

Fysiotherapeuten zijn specialist in het behandelen van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Spieren liggen aan de basis hiervan. Iedereen heeft wel eens spierpijn, dat is niet erg. Maar wanneer je aanhoudende spierklachten hebt, is het goed om eens een fysiotherapeut te consulteren.

Reumaklachten

Reumatische aandoeningen kunnen zich op veel manieren manifesteren. Op de reuma zelf kan een fysiotherapeut geen invloed uitoefenen, op de ervaren klachten wel.

Book a Service