Skip to content

Sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen waardoor ze op dit moment niet in staat zijn hun sport uit te voeren. Onze sportfysiotherapeut helpt u zo snel mogelijk die sport weer te kunnen hervatten.

Ook kan een sportfysiotherapeut u hulp bieden bij bijvoorbeeld de optimale voorbereiding van een marathon of een belangrijke fysieke test. Mensen die nog geen sport beoefenen maar dit wel graag zouden willen, kunnen ook terecht bij onze sportfysiotherapeut.

Wat is sportfysiotherapie?

Onze sportfysiotherapeut heeft verdiepende kennis over diverse sporten, is in staat analyses te maken van bewegingen binnen deze sporten, welke blessures je hierin kan oplopen en hoe deze in de toekomst weet te voorkomen. Het behandelplan en revalidatieschema wordt samen met jou opgesteld, steeds afgestemd op jouw mogelijkheden op dat moment en de mogelijke taken die je binnen de sport kunt uitvoeren. Tijdens de revalidatie wordt aandacht gestopt in aspecten als coördinatie, kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en snelheid. Aan het einde van de revalidatie wordt het trauma moment nagebootst en herhaaldelijk geanalyseerd, zodat het voorkomen van een herhaaldelijk trauma wordt getraind.

Onze sportfysiotherapeut helpt zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan na een blessure. Mogelijk op het begin van de revalidatie in de vorm van een alternatief trainingsschema, zodat uw conditie zo goed mogelijk wordt behouden. 

Behandelmogelijkheden

In onze praktijk gebruikt de sportfysiotherapeut diverse behandelmogelijkheden, denk hierbij aan mobiliserende technieken, diverse ondersteunende behandelapparatuur (echografie, dry-needling, shockwave en EPTE) kunnen ook deel uitmaken van de behandeling. Verder in de revalidatie wordt er regelmatig gebruik gemaakt van oefenprogramma’s die bestaan uit bijvoorbeeld oefeningen aan de flywheel, e-gym, powerlifting, evenwichtsparcours.

Buiten op ons kunstgras wordt er geregeld een parcours aan sportspecifieke oefeningen uitgelegd door onze sportfysiotherapeut. Het oefenprogramma bestaat uit specifieke en ook functionele oefeningen, zodat u zo optimaal mogelijk terug keert op uw oude niveau.

Vaak is er een communicatie lijn tussen de trainer/coach, fysiotherapeut en de sporter. Zodat er al vroeg in de revalidatie weer aan de slag gegaan kan worden met een aangepast trainingsschema.

Preventie staat op nummer één voor onze sportfysiotherapeut. Zorgen dat u kunt blijven sporten en voorkom herhaling van dezelfde sportblessures. Of sportfysiotherapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens de screening en/of de intake en onderzoek maar is tevens afhankelijk van uw eigen inzet.

Waarvoor is sportfysiotherapie geschikt?

  • Prestatiegerichte sporters
  • Recreatieve sporters
  • Mensen met een deconditioneringsproblematiek: het verantwoord activeren van mensen die bijvoorbeeld niet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen voldoen
  • Mensen met een chronische aandoening: het uitvoeren van bewegingsprogramma’s voor mensen met diabetes type II, COPD, coronaire problematiek
  • (Sport) blessures
  • Andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
  • Blessure preventie advies
  • Advies in uw keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel
  • Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering
  • EHBSO: eerste hulp bij sportongevallen

Fysio Ospel is tevens nauw verbonden met sportverenigingen in de gemeente Nederweert. Zo hebben wij een samenwerkingsverband met onder andere voetbalclub RKSVO uit Ospel, Handbalvereniging MEOS, Wielervereniging TWC Nederweert en Tennisvereniging de Meulenslag uit Ospel.

Iedere maandagavond tussen 18.00 – 19.00 bieden wij een gratis sportspreekuur waar mensen doe zich vooraf hebben aangemeld terecht kunnen bij vragen over hun blessure.

Sportfysiotherapie
Sportfysio

U kunt terecht bij:

laura

Laura de Brouwer

Big-nummer: 59926871604
milan

Milan Broens

Ans van der Heijden

Eline Respen

Anne Wijnhoven

milan

Milan Broens

Ans van der Heijden

Eline Respen

Anne Wijnhoven

Book a Service