Skip to content

Revalidatie

Revalidatie richt zich op herstel of verbetering van mogelijkheden bij mensen met blijvend of langdurig lichamelijk letsel of met een functionele beperking. Het gaat dan om problemen als gevolg van ziekte, een ongeval, na een operatie of een aangeboren aandoening.

Heeft u een operatie aan rug, knie, enkel of schouder gehad? Ook voor postoperatieve revalidatie kunt u bij ons terecht. Om u zo goed mogelijk te laten herstellen, zorgt de fysiotherapeut voor een zeer nauwkeurig opgezet revalidatieschema/-programma. Onze fysiotherapeuten hebben ruime ervaring met het verzorgen van revalidatie na diverse operaties. Samen met u streven wij ernaar dat u na uw operatie geen blijvende beperking overhoudt.

Op maat gemaakt bewegingsprogramma

De revalidatiearts of specialist stelt de indicatie voor behandeling vast. Fysio Ospel heeft korte lijnen met specialisten in het ziekenhuis en zorgverleners zodat uw arts of specialist het revalidatieproces kan volgen. Als u bij Fysio Ospel komt voor revalidatie, krijgt u eerst een intakegesprek. Daarna wordt er een op maat gemaakt bewegingsprogramma gemaakt.

Zelfstandigheid

Wij vinden het belangrijk dat u door revalidatie weer zo zelfstandig mogelijk wordt. Zo bent u minder afhankelijk van zorg (mantelzorg, thuiszorg en professionele zorg). Maar zelfstandigheid betekent bijvoorbeeld ook (maatschappelijke) re-integratie in werk, onderwijs, sport en hobby’s. Uiteindelijk is het doel van uw revalidatie dat u weer optimaal kunt functioneren in het dagelijkse leven!

Book a Service