Skip to content

Echografie

In onze praktijk is het ook mogelijk om een aanvullend onderzoek te doen met behulp van echografie. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen echografie-opnamen maken van houdings- en bewegingsapparaat bij bijvoorbeeld klachten aan gewrichten, botten, slijmbeurzen, banden, spieren en pezen. In 2018 zijn we in onze praktijk begonnen met echografie en hebben we geïnvesteerd in apparatuur die behoort tot de top in het land. Onze therapeuten Lieke en Gijs hebben in 2019 de opleiding tot MSK echografist afgerond.

Wanneer er tijdens het reguliere fysiotherapeutisch onderzoek een aanleiding is op verdenking van bijvoorbeeld een verkalking in de pezen, een spierscheur, hielspoor of slijmbeursontstekingen is het mogelijk door middel van echografie hier een goed beeld van te maken. Dit heeft als voordeel dat een vermoedelijke diagnose bevestigd kan worden.

Echografie is een techniek dat gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam heen verplaatsen. Ze reflecteren op grensvlakken tussen zachte en hardere structuren.

Bij het maken van een echobeeld gaan onze fysiotherapeuten met een echokop met gel over het gebied waar de klachten zijn. Op een scherm komt een zwart-wit beeld van het te onderzoeken gebied. De fysiotherapeut kan meteen met je de gevonden resultaten bespreken, waarna er een behandelplan op maat gemaakt wordt. Echografie is niet pijnlijk en niet schadelijk voor het lichaam.

Met de aanwezigheid van de echografie zijn we in staat om de kwaliteit in onze praktijk nog verder te verbeteren en kunnen we u de best mogelijke zorg op fysiotherapie gebied garanderen.

Echografie
Echo Fysio

U kunt terecht bij:

Gijs Vrenken

Big-nummer: 19064519704
lieke wijnands

Lieke Wijnands

Big-nummer: 69921088404

Book a Service