Skip to content

Hart, vaat- en longrevalidatie

In onze praktijk kunt u terecht voor hart- en longrevalidatie. Er zijn diverse soorten aandoeningen die u kunt krijgen aan uw hart en longen waarvoor deze specifieke revalidatie ingezet kan worden. Denk hierbij aan:

  • COPD
  • COVID-19
  • Klachten ten gevolge van een hartaanval
  • Hartritme stoornissen
  • Diverse aangeboren/verkregen long- en hartaandoeningen

Bij COPD zijn je longen beschadigd. Hierdoor kun je last hebben van klachten als kortademigheid of vermoeidheid. Dagelijkse activiteiten zoals aankleden, traplopen of boodschappen gaan hierdoor lastiger en kosten steeds meer energie. Daarnaast zijn er nog meerdere longaandoeningen waarbij de vermoeidheid en kortademigheid een prominent probleem vormt binnen het dagelijks leven.

De meest besproken vorm van longrevalidatie de laatste twee jaar is toch wel de COVID-19 revalidatie. Helaas hebben nog te veel mensen beperkingen in hun dagelijks leven ten gevolge van het doormaken van COVID-19. Oefentherapie met mogelijk adviezen in het creëren van een balans tussen belasting en belastbaarheid en het aanleren ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat patiënten weer meer regie krijgen over hun dagelijkse functioneren.

Hartrevalidatie is bedoeld voor mensen met een hartaandoening. Een hartaandoening kan grote lichamelijke en psychische gevolgen hebben. Zo kan het vertrouwen in het eigen lichaam zijn verminderd, verminderde conditie en er kan sprake zijn van meer vermoeidheid en soms kortademigheid.

Fysiotherapie kan er voor zorgen dat de benauwdheid verminderd en je juist meer energie krijgt. Ook zorgt fysiotherapie ervoor dat u uw dagelijkse leven weer kunt oppakken en leert omgaan met de aandoening. Tijdens de intake voorafgaand aan het trainen zullen er diverse tests worden afgenomen om inzicht te krijgen in de situatie en de mogelijkheden. Doormiddel van een oefenschema wat speciaal op u is ingericht zal er worden gewerkt aan uw specifieke hulpvraag. Inspanningstraining en spieroefeningen zullen de basis vormen van het oefenschema. Hierbij zult u merken dat de conditie en kracht verbeterd en de klachten afnemen.

Het oefenen wordt zowel in groepsvorm met lotgenoten als individueel aangeboden binnen de praktijk.  Tijdens de groepsvorm zullen er ook nog andere zaken aan bod komen zoals: ademhalingsoefeningen, ophoesttechnieken, adviezen/ informatievoorziening en indien nodig ademhalingstraining.

Onze fysiotherapeut is extra geschoold en gespecialiseerd in het begeleiden van deze patiënten. Dit in combinatie met onze moderne E-gym apparatuur en de programma’s die we voor u kunnen instellen, zorgen ervoor dat de revalidatie optimaal kan worden ingesteld op uw niveau.

longrevalidatie
hartrevalidatie

U kunt terecht bij:

Aron Vissers

Aron Vissers

Big-nummer: 49925476704

Laura de Brouwer

Big-nummer: 59926871604

Book a Service