Skip to content

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode die gericht is op het verbeteren van (vaak langdurige) spierklachten. Deze behandelmethode is een onderdeel van een totale behandeling om deze klachten te verminderen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee myofasciale triggerpoints (verhandingen in de spier) snel en effectief kunnen worden ontspannen. Deze triggerpoints veroorzaken naast lokale drukpijn, vaak ook pijnklachten die op andere plaatsen in het lichaam worden gevoeld, dit noemt met uitstralende pijn. Deze triggerpoints ontstaan wanneer spieren langdurig gespannen blijven, door bijvoorbeeld een verkeerde houding of overbelasting. Zelfs mentale spanningen kunnen een triggerpoint veroorzaken.

 

Behandeling en effect

Door middel van een gesprek en onderzoek worden uw klachten geanalyseerd door een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. In het onderzoek wordt er gericht gekeken naar de spieren die deze pijn zouden kunnen veroorzaken of in stand houden. Door gericht met de naald te prikken worden de triggerpoints losgemaakt. Dit gaat gepaard op een snelle manier, waarbij de pijn die door de triggerpoint wordt veroorzaakt wordt opgeroepen. Hier kunt u even van schrikken.

 

Al snel zult u merken dat de pijn minder wordt, de spier soepeler wordt en de beweeglijkheid vergroot. In de eerste behandelingen zal onze therapeut zich beperken tot het aanprikken van enkele spieren om de reactie op de behandeling te testen. Soms komt het voor dat u gaat transpireren of het warm krijgt. Sporadisch komt het voor dat u zich heel even een beetje naar voelt. Wanneer de triggerpoint al langer bestaat, zijn er vaak meerdere spieren betrokken. Hierdoor breiden de klachten vaak uit, bijvoorbeeld ook langs de wervelkolom. Deze spieren worden dan indien nodig ook in de behandeling betrokken. Vervolgens is het belangrijk om het advies tot stretchen op te volgen, zodat de spieren uiteindelijk weer voldoende belastbaar zijn middels oefen- en trainingstherapie.

U kunt terecht bij:

milan

Milan Broens

Big-nummer: 19929834704

Book a Service