Skip to content

Pijnbestrijding bij mensen met chronische pijnklachten d.m.v. TENS

In Nederland zijn er steeds meer mensen met een chronische aandoening die dagelijks pijnklachten ervaren.
Voor deze mensen is het hulpmiddel TENS ontwikkeld. TENS is een afkorting voor “transcutane Elektrische Zenuw Stimulatie” en is een natuurlijke, veilige en doeltreffende manier om chronische pijn te verlichten. Niet om de oorzaak van de pijn weg te nemen.

Met een TENS apparaat kun je dagelijks geheel zelfstandig en in je eigen omgeving pijn bestrijden. Niet alleen vermindert TENS de pijn, maar kan het ook bijdragen aan vermindering van pijnstillers.

De werking van TENS is te verklaren doordat je bepaalde zenuwbanen stimuleert waardoor de (pijn)prikkelgeleiding afgeremd wordt. Het stimuleren sluit als het ware de poort voor pijnprikkels zodat deze prikkels niet in het brein aankomen.

Bij bepaalde aandoeningen mag je TENS niet gebruiken (contra-indicaties): gebruikers met een elektronisch implantaat, bijvoorbeeld een pacemaker en gebruikers met een hartritmestoornis en/of een epileptische aandoening.

De medisch specialist kan u een verwijzing voorschrijven. Maar ook zonder verwijzing kunt u bij ons terecht voor TENS behandeling. Tijdens de afspraak zal de fysiotherapeut u aanleren hoe het apparaat te gebruiken.
Als na een proef periode van 1 a 2 weken blijkt dat u baat heeft bij het gebruik van TENS, dan kunt u zelf een apparaat aanschaffen. De kosten hiervan worden mogelijk door uw verzekering vergoed.
Wij werken samen met alle huisartsen rondom Nederweert en de specialisten in het ziekenhuis van Weert.

Heeft u vragen over de TENS behandeling? Neem dan gerust contact op met team Fysio Ospel. Wij staan voor u klaar!

U kunt terecht bij:

Pijnbestrijding
TENS
romy fysio

Romy Donkers

Big-nummer: 99918739804
milan

Milan Broens

Ans van der Heijden

Eline Respen

Anne Wijnhoven

Book a Service