Wat is Shockwavetherapie?

Shockwavetherapie is een behandelmethode voor pijnklachten aan pezen, spieren en gewrichten. Daarnaast is shockwavetherapie wetenschappelijk bewezen effectief.

Binnen de shockwave therapie onderscheiden we twee vormen: de radiale (RSWT) en de gefocusseerde shockwave (FSWT). Beiden hebben hun eigen specifieke karakteristieken en toepassingsgebieden. In onze praktijk maken we gebruik van radiale shockwavetherapie. RSWT is mechanisch opgewekt waarbij er via een behandelpistool drukgolven het lichaam in worden gestuurd. Deze vorm van shockwave wordt veruit het meest gebruikt en is in veel gevallen effectief tegen o.a. pijnklachten, spier en peesproblematiek en kalkafzettingen.

Voorafgaand aan een shockwave behandeling wordt een echo gemaakt, om het te behandelen gebied goed te kunnen bekijken en te bepalen welke parameters er in het apparaat ingesteld dienen te worden. Voordat de shockwave behandeling daadwerkelijk wordt toegepast.

De effectiviteit van Shockwavetherapie:

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde homeostase ontstaat, bloedcirculatie verbeterd en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Het vermindert direct de pijn waardoor u beter gaat bewegen. Beter bewegen draagt weer bij aan een beter en natuurlijk herstel. Shockwavetherapie bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is.

De voordelen van shockwave behandeling:

  • Nauwkeurige behandeling direct op de locatie
  • Gezond weefsel wordt ontzien
  • Geringe foutmarge door begeleiding van echografie
  • Snel en soms zelfs direct al effectief en minder pijn
  • Voorkomt onnodig veel fysiotherapie behandelingen

Shockwavetherapie is een oplossing voor pijn:

Shockwavetherapie is zeer effectief bij pees, spier en gewrichtspijn. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe” en fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Shockwavetherapie bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie.

Bij vragen of meer informatie over de behandelingen middels shockwave kunt u ons altijd benaderen op de praktijk of via de telefoon of e-mail.